Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Æbleflæsk er en sand dansk klassiker, der smager helt forrygende. Der er nok sådan ca. lige så mange måder at lave æbleflæsk på, som der er familier i Danmark. Her får du vores simple og lækre udgave serveret med ristet rugbrød. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- Æbleflæsk
- 600 gramflæsk i skiver
- 1 stkløg
- 4 stkæbler
- 300 gramgulerødder
- 1 dlvand
- 1 spskakaciehonning
- 2 tsktørret timian
- salt- helst groft
- peber
- olivenolie
- Tilbehør
- 8 skiverrugbrød
- 300 gramgulerødder
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.2
Tryk flæskeskiverne flade med håndfladen og drys dem med salt - helst den grove udgave, hvis du har. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød.3
Læg flæsket med lidt mellemrum på en bagerist, så sværen kan blive sprød. Lad flæsket stege i ovnen i ca. 30 minutter med en bradepande nedenunder til at opsamle fedtet. Husk at vende flæsket undervejs.4
Da ovne er lige så forskellige som tykkelsen på flæsk, skal du huske at holde øje. Flæsket er færdigt, når det er smukt brunt på begge sider og føles sprødt, når du prikker i det med en gaffel. Men husk, at flæsket bliver mere sprødt, når det køler lidt af.5
Imens flæsket steger, laver du resten. Hak løget. Vask æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Steg nu det hele på en pande i en slat olivenolie i fem minutter. Tilsæt vand, akaciehonning og timian og lad det simre videre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere honning.6
Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister og server sammen med det sprødstegte flæsk, de stegte æbler og gulerødder skåret i stave som gnavergrønt.7
Velbekomme :o)