Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
De lækreste fiskefrikadeller, som vi har piftet op med et strejf af Østen og serveret med nudler og lynstegte grøntsager. Du kan vælge enten at købe en færdiglavet fiskefars, eller du kan lave den selv - bare tryk på kokkehuen, så får du en nem opskrift på den hjemmelavede udgave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramfiskefars
- 1 spsksoya
- 1 spsksød chilisauce
- 0.5 spskstødt eller frisk ingefær
- 1 fedhvidløg
- 1 pottefriske koriander
- fuldkornsnudler
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 stkspidskål
- 1 dåsebabymajs
- smør
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Rør fiskefarsen sammen med soya, sød chilisauce og stødt ingefær. Du kan også bruge den friske udgave i fintreven version. Pres hvidløget og hak koriander fint (gem halvdelen som topping til dem, der har lyst) og rør begge dele i farsen.2
Steg en lille prøvedelle, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.3
Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.4
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i et dørslag, mens du laver resten. Vend dem evt. med lidt olivenolie, så klistrer de ikke sammen.5
Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær peberfrugten og spidskålen i tynde strimler. Skær babymajsen i mindre stykker.6
Steg grøntsagerne i lidt olivenolie i ca. 5 minutter.7
Server thai-dellerne sammen med nudler, stegte grøntsager og soya og sød chilisauce som dyppelse. Top med koriander til dem, der har lyst.8
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at vaske peberfrugten og skære både den og babymajs i mindre stykker.