Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Nakkekoteletter er en klassiker! Her har vi marineret koteletterne og serveret dem med nye kartofler, nem sovs og kogte porre og gulerødder. Kan du ikke få friske porrer, så nap et par bundter forårsløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 spskpaprika
- olivenolie
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskakaciehonning
- 4 stkkoteletter
- 600 gramnye danske kartofler
- 2 stkporre eller forårsløg
- 400 gramgulerødder
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- salt
- peber
- smør
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Bland paprika, et par spiseskefulde olie, presset hvidløg og honning i en frysepose. Læg nu koteletterne i posen og bland marinaden godt med kotelettene. Lad dem marinere imens du gør kartoflerne klar.2
Skyl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Pas på, de ikke får for meget.3
Fjern top og bund og rens porrerne grundigt. Skær dem herefter i 3-4 stykker hver. Skræl gulerødderne og halver dem. Kog dem i saltet vand i ca. 10 minutter.4
Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem i en blanding af smør og olivenolie på en pande på begge sider. Tag koteletterne af panden (undlad at gøre den ren!) og lad dem hvile utildækket på en tallerken, mens du laver sovsen. Tilsæt madlavningsfløde på panden og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.5
Du kan evt. tilsætte en smuldret bouillonterning til saucen og jævne den med lidt majsstivelse rørt i vand, hvis sovsen skal smage af lidt mere og klæbe til kartoflerne.6
Servér de lækre koteletter med nye kartofler, sovs og de kogte grøntsager.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave marinaden. De kan også skære top og bund af porerne og skrælle gulerødderne - husk at holde øje med fingrene!
Du kan også grille koteletterne. Så skal du blot hælde marinaden fra posen og over i en gryde og lad den koge godt op, når du laver saucen.