Kyllingedeller på spyd med kartofler og råkost

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 spskkarry
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 20 gramrasp
  • 16 stkcherrytomater
  • 50 gramgræskarkerner
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  •  træspyd
  • 100 gramaioli
  • 1 stkcitron
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingedeller på spyd med kartofler og råkost

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

I dag har vi lavet lækre kyllingfrikadeller og sat dem på spyd med cherrytomater. Vi serverer spydene med kartofler, råkost og aioli på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 spskkarry
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 20 gramrasp
  • 16 stkcherrytomater
  • 50 gramgræskarkerner
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  •  træspyd
  • 100 gramaioli
  • 1 stkcitron
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre.

3. Hak hvidløg og løg helt fint i en minihakker. Bland løg, hvidløg, kød, karry, æg, salt, rasp og peber godt sammen i en skål. Brug evt. fingrene. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at dellerne smager, som du bedst kan lide dem!

4. Form en eller to små aflange frikadeller og sæt dem på et spyd med en cherrytomat i hver ende. Sørg for at presse kødet godt sammen på spydene, så det ikke falder af, når de tilberedes.

5. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

6. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de "popper" og er brune. Lad dem køle af på en tallerken. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern - vælg den grove eller fine side, alt efter hvad du bedst kan lide. Bland gulerødderne med skyllet æble skåret i fine tern. Vend til sidst råkosten med citronsaft og honning.

7. Server kyllingespydende med kartofler, aioli og råkost. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler. De kan også sætte tomaterne på spydet. Du kan sagtens bruge flere og andre krydderier, hvis du har mod på det. Prøv dig frem med det, du lige har på hylderne. Vær opmærksom på, at børn under et år ikke må få honning.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre