Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
30 min
De fleste børn elsker lasagne - og de fleste børn vil slet ikke opdage, at denne lasagne er spækket med grøntsager og helt uden kød. Husk i øvrigt at gemme halvdelen til i morgen, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Lasagne
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 200 gramchampignon
- 0.5 stkspidskål
- 2 stksquash
- 400 gramfrossen spinat
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 1 spsktørret oregano
- 5 dlmornaysauce
- 250 gramfuldkornslasagneplader
- 120 gramburrata
- groft salt
- peber
- olivenolie
- Gnavergrønt
- 0.5 stkagurk
- 0.5 stkrød peberfrugt
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl champignonerne og skær dem i mindre stykker. Skyl spidskål, skyl squashen og giv dem en snurretur i en minihakker eller foodprocessor.3
Steg nu løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt champignon, squash og spidskål og steg videre et par minutter. Tilsæt herefter spinaten og steg under omrøring, til bladene er faldet sammen.4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano og lad det hele simre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.5
Fordel grøntsagsblandingen og mornaysaucen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel burrataen på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden.6
Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med skyllet agurk og peberfrugt som gnavergrønt. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignoner, agurk og peberfrugt.