Rootza pizza med kødboller og løg

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Pizzabund
  • 300 gramfrisk rødbede
  • 300 gramgulerødder
  • 600 grambagekartofler
  • 2 stkæg
  • 50 gramrevet ost
  • Fyld
  • 2 stkløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 280 gramtomatsauce til pizza
  • 500 grammedisterpølse
  • 100 gramrevet ost
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rootza pizza med kødboller og løg

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

Rootza pizza er en lidt anden slags pizza, end du måske er vant til - men med MASSER af smag. For tror det eller ej: Bunden er lavet af revne rodfrugter! Vi topper bundene med medister-kødboller, tomat, løg og revet mozzarella. Og så kan du jo lave et væddemål med dig selv, om ungerne opdager, at bundene udelukkende består af grøntsager. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Pizzabund
  • 300 gramfrisk rødbede
  • 300 gramgulerødder
  • 600 grambagekartofler
  • 2 stkæg
  • 50 gramrevet ost
  • Fyld
  • 2 stkløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 280 gramtomatsauce til pizza
  • 500 grammedisterpølse
  • 100 gramrevet ost
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Skræl rødbeder, gulerødder og kartofler. Riv dem enten på den grove side af et rivejern eller blend dem i en minihakker/foodprocessor. Kom de revne grøntsager i et rent klæde (der gerne må blive rødt og orange!) og vrid væden ud af dem.

3. Hæld grøntsagerne i en skål sammen med æg, ost og lidt salt og peber og bland det godt sammen.

4. Fordel "dejen" i fire bunker på to bageplader beklædt med bagepapir. Pres dejen flad og skub kanterne lidt ind - de bliver ca. 15-20 cm i diameter. Bag bundene i ca. 10-15 minutter til kanten har taget farve.

5. Skræl imens løgene og skær dem i ringe. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

6. Fordel tomatsaucen på bundene - undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Klip hul i enden på medisteren og klem små kødboller ud, som du fordeler på pizzaen sammen med løg, tomatskiver, revet ost og oregano eller timian. Har du medister tilovers, så steg den hel eller som deller på en pande med lidt olie og server til pizzaen eller gem til madpakken.

7. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.

8. Mums, så må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle grøntsagerne. De kan også smøre tomatsauce på bunden og toppe pizzaen med fyld.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre