Lasagne med plantefars og grøntsager - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 400 gramgulerødder
  • 800 gramplantefars
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 130 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkavocado
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med plantefars og grøntsager - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

I dag har vi lavet en ny vegetarisk lasagne med plantefars, der er en fars lavet på grøntsager, og som fås i de fleste supermarkeder. Vi har lavet lasagnen med revet squash, gulerødder og en sovs med rød pesto. Du kan jo prøve at holde det hemmeligt, at der ikke er kød i og så se, om nogen opdager det.. Bemærk, at opskriften er til to dage så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lasagne
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 400 gramgulerødder
  • 800 gramplantefars
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 130 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkavocado

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl squashen, skræl gulerødderne og riv begge dele på den grove side af et rivejern - eller i en foodprocessor.

3. Steg nu løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt plantefars og steg, til det er blevet brunet godt af. Tilsæt paprika, timian, squash og gulerødder og steg videre i et par minutter.

4. Tilsæt hakkede tomater og pesto og lad det hele simre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.

5. Fordel nu grøntsagsblanding og mornaysauce i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel mozzarellaen på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden.

6. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med skyllede cherrytomater og avocado i både som gnavergrønt.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skrælle gulerødder og skære avocado i både. De kan også smage sovsen til og lægge lasagneplader i fadet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre