Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
I dag har vi lavet en lidt anderledes burger med spejlæg og råsyltede gulerødder som godt selskab til de traditionelle ingredienser som bøf, ost, tomater, ketchup og burgerdressing. Og vi lover: Det smager mega godt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramgulerødder
- 3 spskvand
- 0.5 dleddike
- 40 gramsukker
- 0.5 tsksalt
- salat efter eget valg
- 3 stktomater
- 1 stkløg
- 0.5 stkagurk
- 1 stkrød peberfrugt
- 400 gramhakket oksekød
- ost i skiver
- 4 stkæg
- 4 stkburgerboller
- burgerdressing
- ketchup
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Kog vand, eddike, sukker og salt sammen i en gryde. Tilsæt de revne gulerødder og lad dem koge i lagen i ca. 2 minutter under omrøring. Lad dem ligge og trække i lagen indtil serveringen.2
Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver og strimler, som du nu synes, de skal være. Skær f.eks. halvdelen af agurken og peberfrugten til gnavergrønt. Har du rødløg, så prøv dem i stedet for almindelig løg - de er super dekorative.3
Form kødet til bøffer, krydr dem med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er rosa eller gennemstegte. Når du har stegt bøfferne på begge sider, og de er næsten færdige, så læg en skive ost eller to på bøfferne til dem, der er til det. Så når osten lige at smelte en anelse inden serveringen.4
Slå æggene ud på en varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.5
Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.6
Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger.7
Mums og velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skylle tomater, agurk og salat og skære det hele i mindre stykker. De kan også skrælle gulerødder - og rive dem på rivejernet, hvis du holder godt øje med fingrene!