Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
20 min
Kyllingelår er nemme og lækre i ovnen eller på grillen, hvis vejret er til det. Her har vi serveret dem med kartoffelbåde, tzatziki og jordbærsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 8 stkkyllingelår
- 600 gramfrosne kartoffelbåde
- 250 gramjordbær
- salat efter eget valg
- 100 gramsalatost i tern
- 200 gramtzatziki
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- bagepapir
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft - eller tænd for grillen, hvis vejret er til det.2
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Du kan også drysse med lidt allroundkrydderi, paprika eller lignende, hvis du har det på lager. Steg lårene i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benene.3
Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olivenolie - eller klik på kokkehuen i ingredienslisten for at lave dine egne. Husk i så fald blot at justere indkøbslisten. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde.4
Skyl imens jordbærrene, fjern stilken og skær dem i skiver. Bland jordbærrene sammen med skyllet salat og smuldret salatost.5
Server de stegte kyllingelår med de sprøde kartofler, jordbærsalat med lidt valgfri dressing og tzatziki. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære jordbærrene i skiver og blande salaten.