Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Denne oksegryde minder lidt om en bolognese - med masser af skjulte grøntsager! Vi har fyldt den med spidskål, peberfrugter og edamamebønner og serveret med kogte kartofler. Bemærk at opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 1 stkspidskål
- 3 stkblandede peberfrugter
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 2 spskpaprika
- 2 spsksød chilisauce
- 1 spsktørret timian
- 800 gramhakket oksekød
- 1 dlvand
- 140 gramtomatpuré
- 2 dåsehakkede tomater med krydderi
- 150 gramedamamebønner
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i letsaltet vand og husk at gemme halvdelen til i morgen.2
Skyl spidskålet, rens peberfrugterne og skær begge dele i tynde strimler. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint. Steg grøntsagerne i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt paprika, sød chilisauce, timian og hakket oksekød og rør godt, indtil kødet er brunet godt af.3
Tilsæt vand, tomatpure, hakkede tomater og edamamebønner. Lad det simre og smag til med salt og peber.4
Servér retten i dybe tallerkener og top med lidt ekstra sød chilisauce. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler i stykker og spidskål og peberfrugt i strimler.
Ekstra smag: Hvis du vil peppe retten lidt ekstra op, så tilsæt lidt flere krydderier. F.eks. oregano eller karry og drys evt. også med frisk eller tørret chili på toppen.