Æbleflæsk med gulerødder og ristet rugbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Æbleflæsk er en sand dansk klassiker, der smager helt forrygende. Der er nok sådan ca. lige så mange måder at lave æbleflæsk på, som der er familier i Danmark. Her får du vores simple og lækre udgave serveret med ristet rugbrød. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Tryk flæskeskiverne flade med håndfladen og drys dem med salt - helst den grove udgave, hvis du har. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød.

3. Læg flæsket med lidt mellemrum på en bagerist, så sværen kan blive sprød. Lad flæsket stege i ovnen i ca. 30 minutter med en bradepande nedenunder til at opsamle fedtet. Husk at vende flæsket undervejs.

4. Da ovne er lige så forskellige som tykkelsen på flæsk, skal du huske at holde øje. Flæsket er færdigt, når det er smukt brunt på begge sider og føles sprødt, når du prikker i det med en gaffel. Men husk, at flæsket bliver mere sprødt, når det køler lidt af.

5. Imens flæsket steger, laver du resten. Hak løget. Vask æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Steg nu det hele på en pande i en slat olivenolie i fem minutter. Tilsæt vand, akaciehonning og timian og lad det simre videre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere honning.

6. Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister og server sammen med det sprødstegte flæsk, de stegte æbler og gulerødder skåret i stave som gnavergrønt.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre