Æggekage med cherrytomater, ristet rugbrød og blåbærsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 10 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 10 stkcherrytomater
  • 125 gramblåbær
  • 0,5 stkspidskål
  • 50 grammandler*
  • 6 skiverugbrød
  • 150 gramfriskost
  •  olivenolie
  •  eddike
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En simpel æggekage med masser af cherrytomater, ristet rugbrød med friskost og en lækker blåbærsalat med spidskål, blåbær og mandler som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op med olivenolie og hæld æggemassen i.

3. Steg æggekagen ved middel varme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt herefter æggekagen i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.

4. Skyl cherrytomaterne og blåbærerne. Skær cherrytomaterne i kvarte og vend dem med en god sjat olivenolie, lidt eddike, salt og peber.

5. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend spidskålen sammen med en god sjat olivenolie, blåbær og mandler og smag til med salt, peber og eddike.

6. Rist rugbrød i ovnen eller på en brødrister.

7. Server æggekagen med cherrytomater, ristet rugbrød med friskost og blåbærsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn slå æggene ud i en skål.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre