Æggekage med grov tomatsalsa. Hertil ristet rugbrød og pesto.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 10 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 1 tskbagepulver
  • 4 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 1 spskeddike
  • 4 skiverugbrød
  • 1 kuglemozzarella
  • 0.5 pottepurløg
  • 90 gramgrøn pesto
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Æggekager kan altså noget! Det er en god gammel køkkenklassiker, men den kan så absolut stadig. Her har vi serveret æggekagen med en lækker tomatsalsa på toppen og rugbrød med pesto som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, bagepulver, salt og peber. Hæld æggemassen op i en dyb pande smurt med olivenolie. Steg æggekagen ved middelvarme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt den herefter i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.

3. Skyl tomater og agurk og pil skrællen af rødløget. Skær tomater, agurk, rødløg i små tern og vend det hele sammen med en god sjat olivenolie, eddike, salat og peber.

4. Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister.

5. Server æggekagen toppet med grov tomatsalsa, mozzarella, frisk hakket purløg og rugbrød med pesto på siden. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn slå æggene ud i en skål.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre