Ærtesuppe med saltristede kerner. Hertil sprøde rugbrødsstave.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 7 dlvand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 6 skiverugbrød
  • 30 gramsolsikkekerner
  • 30 gramgræskarkerner
  • 500 gramfriske ærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ærtesuppe med saltristede kerner. Hertil sprøde rugbrødsstave.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En cremet ærtesuppe serveret med saltristede solsikke- og græskarkerner, sprøde rugbrødsstave og friske ærter som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 7 dlvand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 6 skiverugbrød
  • 30 gramsolsikkekerner
  • 30 gramgræskarkerner
  • 500 gramfriske ærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og pil skrællen af løg og hvidløg. Skær kartofler og løg i grove tern og hak hvidløget fint. Kom en sjat olivenolie i en dyb gryde og svits kartofler, løg og hvidløg i et par minutter.

3. Tilsæt vand, cremefine og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i et par minutter. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.

4. Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie, skær dem i stave og drys med salt. Vend solsikke- og græskarkernerne i lidt olivenolie og salt og peber.

5. Kom rugbrødsstavene og kernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 8-10 min.

6. Server ærtesuppen i skåle og top med saltristede kerner, sprøde rugbrødsstave og friske ærter som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre