Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
En cremet ærtesuppe serveret med saltristede solsikke- og græskarkerner, sprøde rugbrødsstave og friske ærter som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 7 dlvand
- 2.5 dlcremefine 15%
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 400 gramfrosne ærter
- 6 skiverugbrød
- 30 gramsolsikkekerner
- 30 gramgræskarkerner
- 500 gramfriske ærter
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og pil skrællen af løg og hvidløg. Skær kartofler og løg i grove tern og hak hvidløget fint. Kom en sjat olivenolie i en dyb gryde og svits kartofler, løg og hvidløg i et par minutter.3
Tilsæt vand, cremefine og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i et par minutter. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.4
Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie, skær dem i stave og drys med salt. Vend solsikke- og græskarkernerne i lidt olivenolie og salt og peber.5
Kom rugbrødsstavene og kernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 8-10 min.6
Server ærtesuppen i skåle og top med saltristede kerner, sprøde rugbrødsstave og friske ærter som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.