Boller til bøfsandwich

Ingredienser

( Ca. 16 styk )

  • 2 dlmælk- kold
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskakaciehonning*
  • 1 dlyoghurt naturel
  • 1 tsksalt
  • 3 stkæg
  • 50 gramsmør- blødt
  • 50 gramgrahamsmel
  • 700 gramhvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Bøfsandwich smager fantastisk, men ingen bøfsandwich uden boller! Dem kan du selvfølgelig sagtens købe i supermarkedet, hvis du har travlt, men har du lidt tid tilovers, så prøv vores opskrift. Og lad dig ikke afskrække af tiden. Du skal ikke bruge særlig lang tid i køkkenet - størstedelen af tiden skal bollern hæve for at blive bløde og luftige. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Bland mælk og kogende vand sammen. Temperaturen skal være lillefingerlun, så udvikler gæren sig bedst. Rør mælkeblandingen sammen med gær og honning, til gæren er opløst.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser men gem et æg til pensling. Slut med hvedemelet, som du rører i lidt efter lidt. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere, men pas på ikke at bruge for meget. Dejen skal være smidig og lige nøjagtigt slippe fingrene, når du rører ved den.

3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1-1.5 time. Form boller på størrelse med en mandarin af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over bollerne. Tryk bollerne flade ved at presse en bageplade ned over bagepapiret og bollerne og lad dem efterhæve tildækket i endnu 1-1.5 time.

4. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

6. Velbekomme :o)

Tip

Vi har selvfølgelig også opskriften på den perfekte bøfsandwich med sovs og hele molevitten. Mums!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre