Andesalat - dagen derpå

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 grampennepasta med fuldkorn- eller anden pasta
  • 25 gramsesamfrø
  • 1 stkmini romainesalat- eller anden salat
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 gramvindruer
  • 1 stkgranatæble
  • 1 stkappelsin
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 spsksoya
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 1 stkløg
  •  rester fra helstegt and
  • 1 spskøsterssauce
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Dagen efter juleaften er der oftest masser af and tilbage. Og midt i mellem flæsk, sul og gaveræs er det rart at hvile maven med noget knap så tungt. Vores lækre andesalat er perfekt som aftensmad dagen derpå. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og overhæld den med koldt vand. Lad den dryppe af. Rist sesamfrøene på en tør pande og lad dem køle af.

2. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Vask peberfrugten og fjern kernerne. Vask vindruerne og skær dem i halve. Befri granatæblet for kerner.

3. Rør en hurtig dressing af saften fra appelsinen, akaciehonning, soya og balsamicoeddike. Smag til med salt og peber.

4. Hak løget fint. Pil kødet af andeskroget og fjern det værste fedt. Steg kødet sammen med løg og østersauce. Du behøver ikke fedtstof på panden - der er nok i andekødet. Krydr med salt og peber og smag evt. til med lidt mere østerssauce.

5. Lad kødet køle en smule af, inden du blander det med salat, vindruer, rød peberfrugt og 3/4 af granatæblekernerne. Overhæld salaten med lidt af dressingen og drys med granætæblekerner og ristede sesamfrø på toppen.

6. Velbekomme :o)

Tip

Det kan virke lidt besværligt at få kernerne ud af granatæblet, men det er faktisk slet ikke så svært! Fyld en skål med vand. Flæk granatæblet og læg det ned i vandet. Brug nu fingrene til at trykke på skallen, så kernerne løsner sig. Befri skallen fra kerner. Så undgår du, at det sprøjter med rød saft i hele køkkenet. Smart ikke :o) ?

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre