Asiatisk stegt flæsk med nudler og grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramflæsk i skiver
  •  fuldkornsnudler
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 dlsød chilisauce
  • 1 dlsoya
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskpeanutbutter
  •  salt
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har twistet den gode gammeldags stegte flæsk og peppet den op i en super lækker asiatisk udgave med nudler og sprøde stegte grøntsager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Tryk flæsket en anelse fladt med håndfladen, læg det på en bagerist og drys med lidt salt. Stil bageristen med flæsket midt i ovnen med en bageplade nedenunder, så fedtet fra flæsket bliver opsamlet.

3. Steg flæsket ca. 30-35 minutter, til det er sprødt. Husk at vende det undervejs.

4. Kog nudlerne som anvist på pakken og lad dem dryppe af.

5. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skræl løget og skær det i både. Skyl champignonerne og skær dem i halve. Skyl peberfrugten, befri den fra kerner og skær den i mundrette stykker. Steg alle grøntsagerne i olivenolie, til de er tilberedte, men stadig har lidt bid.

6. Bland imens sød chilisovs, soya, presset hvidløg og peanutbutter og giv det hele en snurretur i en minihakker.

7. Bland nudlerne med grøntsager og vend 3/4 af saucen i. Pensl flæsket med resten af saucen - eller server det som tilbehør, så dem, der har lyst, selv kan pensle og dyppe.

8. Servér det sprøde flæsk med de lune nudler.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at trykke flæsket fladt. De kan nemt også skylle og skære champignonerne.

 
Tag resterne med til frokost

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre