Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En smagfuld ret med lækre fiskedeller med hakkede koriander, limeskal og hvidløg. Retten serveres med ris og en spicy karrysovs lavet med rød karrypasta, kokosmælk, kartofler og snackpeber. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 150 gramnye danske kartofler
- 2 stksnackpeber
- 1 tskrød karrypasta
- 4 dlkokosmælk
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 pottefriske koriander
- 1 stklime
- 400 gramfiskefars
- 150 grambønnespirer
- rapsolie
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Pil skrællen af løget og et af hvidløgene og hak det fint. Gem det andet hvidløg til fiskefarsen. Skrub kartoflerne og skyl dem sammen med snackpebrene. Skær begge i grove tern.3
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits løg, hvidløg, kartofler, snackpebre og rød karrypasta - brug kun 0.5 tsk., hvis karrysovsen ikke skal være spicy. Tilsæt kokosmælk og bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter. Blend sovsen med en stavblender og smag til med salt og peber.4
Hak korianderne fint. Skyl limen og riv skallen på den fine side af et rivejern.5
Rør fiskefarsen sammen med koriander, limeskal og presset hvidløg.6
Varm en pande op med lidt rapsolie og steg en lille prøvedelle for at smage til. Form fiskedellerne med en ske. Steg dem, til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.7
Server de asiatiske fiskedeller med dampende varme ris, den røde karrysovs og bønnespirer på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde og skylle bønnespirerne.
Ekstra smag: Smag karrysovsen til med limesaft.