Asiatiske kyllingelår med sesam og nudler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 0.5 dlsoya
  • 3 spsksesamolie
  • 1 fedhvidløg
  • 8 stkkyllingelår
  • 20 gramsesamfrø
  •  fuldkornsnudler
  • 300 gramfrosne bønner
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottefriske koriander
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingelår er nemme og lækre til aftensmad - og i madpakkerne dagen derpå! Her har vi marineret lårene i en asiatisk inspireret marinade og drysset dem med sesamfrø. Vi serverer lårene med en kold nudelsalat og friske koriander til dem, der er udfarende nok til den slags.. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Kom sød chilisauce, soya, sesamolie og hvidløg i en minihakker eller blender og giv det en hurtig snurretur. Hæld halvdelen af marinanden i en frysepose sammen med kyllingelårene. Massér uden på posen, så marinanden fordeler sig godt. Kom resten af marinaden i en skål.

3. Læg lårene i et ildfast fad smurt med lidt olie, krydr med salt og peber og drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Husk at ovne og kyllinger er forskellige, så steg lårene til de er gennemstegte og kødsaften er gennemsigtig.

4. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand. Hæld vandet fra begge dele, når de er færdige, og vend nudlerne med lidt olivenolie. Så klistrer de ikke sammen så let.

5. Skræl gulerødderne, skyl og rens peberfrugten og skær begge dele i tynde stave. Bland nudlerne med grøntsagerne.

6. Server de lækre kyllingelår sammen med nudelsalat, marinade og friske koriander. Hvis du har sesamfrø tilovers, så smager de også godt over salaten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at massere marinaden ind i kyllingelårene (husk at vaske fingrene efterfølgende) og skære peberfrugt og gulerødder i stave. De kan også drysse sesamfrø på kyllingelårene.

Gem et kyllingelår eller to til ungernes madpakker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre