Asiatiske tun-deller med nemme nudler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 dåsetun i vand
  • 1 stkløg
  • 50 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 0.5 stkøkologisk lime
  • 1 spsktørrede koriander
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dltunvand
  •  fuldkornsnudler
  • 400 gramgulerødder
  • 300 gramfrosne bønner
  • 3 spsksesamolie
  • 0.5 dlsoya
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 1 dlvand
  • 25 gramsesamfrø
  • 4 stkforårsløg
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Asiatiske tun-deller med nemme nudler

I samarbejde med

3.6, Meget populær

De her tundeller smager virkelig godt! Vi har givet dem et asiatisk strejf med tørrede koriander og serveret dem med nudler, stegte grøntsager og sesamsauce. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 dåsetun i vand
  • 1 stkløg
  • 50 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 0.5 stkøkologisk lime
  • 1 spsktørrede koriander
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dltunvand
  •  fuldkornsnudler
  • 400 gramgulerødder
  • 300 gramfrosne bønner
  • 3 spsksesamolie
  • 0.5 dlsoya
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 1 dlvand
  • 25 gramsesamfrø
  • 4 stkforårsløg
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra tunen op i en skål. Hak løget fint og bland det sammen med tun, rasp, æg, saft og revet skal fra skyllet lime, koriander, mælk og lidt væde fra tunen. Gem resten af limen til sovsen. Rør det hele godt sammen, så tunen bliver fordelt jævnt, og farsen bliver lind og lækker som en normal fiske- eller frikadellefars. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk eller væde fra tunen.

2. Steg en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som du vil have den. Det er ikke sikkert, der skal tilsættes salt, da tunen i forvejen er salt.

3. Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olivenolie på en pande.

4. Kog nudlerne som anvist på pakken. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Steg gulerødder og bønner på en pande i lidt olivenolie - pas på, at de frosne grøntsager ikke "sprutter". Tilsæt sesamolie, soya, sød chilisauce og vand. Smag til med saften fra limen.

5. Du kan enten tilsætte sesamfrøene direkte i sovsen, eller du kan riste dem på en tør pande, til de tager farve og toppe retten med dem - sammen med skyllet forårsløg skåret i ringe - til dem, der er til den slags.

6. Server de lækre tundeller med nudler, stegte grøntsager i sauce og forårsløg på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødderne i tynde strimler. De kan også være med til at røre farsen sammen og forme små deller med en ske.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre