Aspargessuppe med kødboller

Ingredienser

Retten kan fryses

  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 3 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  kødboller til suppe
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  groft flute
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Aspargessuppe med kødboller

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Aspargessuppe er en klassiker og super nem at lave selv. Her har vi lavet suppen helt simpelt af asparges på dåse og tilsat kødboller. Så er grøntsagssuppe pludselig et hit hos rigtig mange unger! Har du ekstra tid tilovers, kan du lave dine egne kødboller efter vores opskrift. Bare klik på kokkehuen i ingredienslisten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 3 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  kødboller til suppe
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  groft flute

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste du har lært i et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Det fjerner smagen af mel.

2. Tilsæt lidt af væden fra aspargesene, mens du igen bruger dine Skipper Skræk-muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

3. Tilsæt herefter madlavningsfløde eller mælk og vand lidt efter lidt, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt bouillonterningen og varm igennem, til den er opløst. Tilsæt kødbollerne og halvdelen af aspargesene og gem resten til ekstra topping til dem, der har lyst. Varm suppen op til kødbollerne er gennemvarme.

4. Smag til med salt, peber og evt. lidt honning og citron. Server med et godt brød til og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme!

Tip

Hvis ungerne ikke er vilde med hele hvide asparges, så kan du bare give suppen, med aspargesene i,  en ordentlig tur med en stavblender. Men husk at blend det bedste, du har lært, da suppen ellers kan blive lidt "trevlet". Og tilsæt så først kødbollerne efter du har blendet :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre