Bagt laks med honningristede nødder og kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 100 gramhasselnødder
  • 2 spskakaciehonning*
  • 0.5 stkcitron
  • 400 gramlaksefileter
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkavocado
  • 100 gramærter
  • 75 gramfeta i tern
  • 70 grampesto
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Laks er en lækker og børnevenlig fisk, som vi her har toppet med ristede hasselnødder vendt i honning og citron. Laksen serverer vi med lun kartoffelsalat med peberfrugt, ærter, avocado, feta og pesto. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand og del de største i halve, hvis du synes.

2. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at tage lidt farve og dufter dejligt. Husk at ryste dem undervejs. Lad dem køle af og nulre dem mellem fingrene, så skallerne falder af. Hak nødderne groft.

3. Bland honning og lidt citronsaft sammen i en lille skål. Vend nødderne i blandingen.

4. Læg laksen i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber og overhæld med nøddeblandingen. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en gaffel.

5. Mens laksen bager, laver du kartoffelsalaten. Rens og skyl peberfrugten og skær den i små tern. Fjern stenen fra avocadoen og skær kødet i tern. Bælg ærterne eller optø dem, hvis de er frosne, og bland alle grøntsagerne sammen med feta og pesto.

6. Servér den bagte laks sammen med kartoffelsalaten og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre