Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Rester fra medister er perfekt i biksemad, som vi selvfølgelig serverer med spejlæg og ketchup. Hertil en sprød kålsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- kogte kartofler
- 2 stkløg
- stegt medister
- 4 stkæg
- 50 grammandler
- 300 gramrødkålshoved
- 3 stkappelsin
- 80 gramdadler
- ketchup
- salt
- peber
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Skær kartoflerne i mindre stykker. Skræl og skær løgene i tern. Steg løgene i lidt olivenolie i en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt undervejs.2
Skær medisteren i skiver og tilsæt dem til løg og kartofler. Krydr med salt og peber og evt. lidt engelsk sauce eller soya, hvis du har det på lager.3
Varm lidt olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende.4
Hak mandlerne og rist dem på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken.5
Skær skyllet kål i strimler. Skræl appelsinen og skær dem i mindre stykker. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Bland det hele sammen til en salat og top med valgfri dressing.6
Server den dampende varme biksemad med spejlæg, salat og ketchup. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære medisteren i mindre stykker. De kan også hakke mandler.