Medister med kartofler, sovs og sprød kålsalat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1400 gramkartofler
  • 1000 gramjulemedister
  • 40 grammandler
  • 400 gramrødkålshoved
  • 3 stkappelsin
  • 80 gramdadler
  • 1 dlpiskefløde
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 spsktimian
  •  dressing efter eget valg
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Medister med kartofler, sovs og sprød kålsalat - til to dage

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lækker medister med kartofler og sovs med masser af smag. Vi serverer hele herligheden med sprød kålsalat med appelsiner, dadler og mandler. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til biksemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1400 gramkartofler
  • 1000 gramjulemedister
  • 40 grammandler
  • 400 gramrødkålshoved
  • 3 stkappelsin
  • 80 gramdadler
  • 1 dlpiskefløde
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 spsktimian
  •  dressing efter eget valg
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær de største i halve. Kog dem i saltet vand.

2. Steg medisteren ved middel varme på begge sider i lidt fedtstof på en pande, til den er gennemstegt. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke sprækker.

3. Imens medisteren steger, laver du salaten. Hak mandlerne og rist dem på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken.

4. Skær skyllet kål i strimler. Skræl appelsinen og skær dem i mindre stykker. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Bland det hele sammen til en salat og top med valgfri dressing.

5. Tag medisteren af panden uden at gøre den ren. Hæld fløde og vand på panden sammen med smuldret bouillonterning og timian og kog op under omrøring ved svag varme.

6. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt evt. lidt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

7. Server medisterpølsen med kartofler, sovs og salat. Husk at gemme halvdelen af kartofler og medister til biksemad i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsiner i stykker. De kan også røre i sovsen og smage den til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre