Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
I dag laver vi biksemad med rester af koteletter, løg og ris, som serveres med spejlæg og rødbedesalat med vindruer, valnødder og selleri. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkrødløg
- kolde kogte ris
- stegte koteletter
- 4 stkæg
- 50 gramvalnødder
- 200 gramstenfri vindruer
- 4 stængelbladselleri
- 200 gramrevne rødbeder
- ketchup
- salt
- peber
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Hak løgene i tern. Steg løgene i lidt olivenolie på en dyb pande til de er blanke. Tilsæt ris og vend dem forsigtigt undervejs.2
Skær koteletterne i mundrette bidder og tilsæt dem på panden. Krydr med salt og peber og evt. lidt engelsk sauce eller soya, hvis du har det på lager.3
Varm lidt olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende.4
Hak valnødderne groft og rist dem på en tør pande til de har taget lidt farve. Køl dem af på en tallerken. Skyl vindruer og bladselleri. Skær vindruerne i halve og bladsellerien i skiver.5
Bland valnødder, vindruer og bladselleri med revne rødbeder og den valgfri dressing. Smag til med salt og peber.6
Server den dampende varme biksemad med spejlæg, salat og ketchup. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære koteletterne i mindre stykker. De kan også hakke valnødder.