Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En rigtig sensommerret med koteletter, ris og svampesauce, som vi serverer med en salat, som minder lidt om den klassiske waldorfsalat. Opskriften er til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller biksemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 100 gramskiveskårne champignon
- 1 fedhvidløg
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 spsktørret timian
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 stkcitron
- 300 gramstenfri vindruer
- 4 stængelbladselleri
- 50 gramvalnødder
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 0.5 spsksukker
- 600 gramsvinekoteletter
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.2
Steg de skiveskårne champignoner på en pande med rapsolie ved høj varme. Når champignonerne er blevet brune, tilsætter du presset hvidløg, madlavningsfløde, timian og smuldret grøntsagsbouillon. Lad det simre og smag til med citron, salt og peber.3
Vask vindruerne og skær dem i halve. Vask selleristængerne og skær dem i skiver. Hak valnødderne groft. Bland creme fraiche med sukker og smag til med salt. Bland vindruer, selleri og valnødder med dressingen.4
Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem hurtigt på begge sider i lidt olie på en pande. Skru ned for varmen og lad dem stege videre, til de er gennemstegte.5
Server koteletterne med dampende varme ris, svampesauce og salat. Gem halvdelen af ris og koteletter til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære vindruer i halve og blande dressingen sammen med sukker og salt.