Koteletter med ris, svampesauce og vindruesalat – til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 100 gramskiveskårne champignon
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 spsktørret timian
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 300 gramstenfri vindruer
  • 4 stængelbladselleri*
  • 50 gramvalnødder
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 spsksukker
  • 8 stksvinekoteletter
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En rigtig efterårsret med koteletter, ris og svampesauce, som vi serverer med en salat, som minder lidt om den klassiske waldorfsalat. Opskriften er til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller biksemad i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Steg de skiveskårne champignoner på en pande med rapsolie ved høj varme. Når champignonerne er blevet brune, tilsætter du presset hvidløg, madlavningsfløde, timian og smuldret grøntsagsbouillon. Lad det simre og smag til med citron, salt og peber.

3. Vask vindruerne og skær dem i halve. Vask selleristængerne og skær dem i skiver. Hak valnødderne groft. Bland creme fraiche med sukker og smag til med salt. Bland vindruer, selleri og valnødder med dressingen.

4. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem hurtigt på begge sider i lidt olie på en pande. Skru ned for varmen og lad dem stege videre, til de er gennemstegte.

5. Server koteletterne med dampende varme ris, svampesauce og salat. Gem halvdelen af ris og koteletter til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære vindruer i halve og blande dressingen sammen med sukker og salt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre