Blomkåls- og broccolisuppe med rugbrødsdrys og hvidløgsolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkblomkål
  • 0.5 stkbroccoli
  • 350 gramkartofler
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6  skiverugbrød
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Blomkåls- og broccolisuppe med rugbrødsdrys og hvidløgsolie

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En nem og cremet suppe fyldt med gode grøntsager. Suppen er toppet med sprødt rugbrødsdrys og hvidløgsolie - MUMS. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 0.5 stkblomkål
  • 0.5 stkbroccoli
  • 350 gramkartofler
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6  skiverugbrød
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl blomkål og broccoli og pluk dem i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kom det hele op i en gryde og tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca. 20 min.

3. Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med en sjat olivenolie og salt. Fordel rugbrødssmuldret på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 8-10 min. Rugbrødet bliver sprødere, når det køler af efter en tur i ovnen.

4. Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Smag til med salt og peber.

5. Pil skrællen af hvidløget og blend hvidløg og en god sjat olivenolie med en minihakker, så du får en lækker hvidløgsolie til at toppe suppen med.

6. Server suppen i dybe skåle og top med sprødt rugbrødsdrys og hvidløgsolie. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smuldre rugbrødet og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre