Blomkålssuppe

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkblomkål
  • 300 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 100 grambacon i tern- kan udelades
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %- eller mælk
  • 0.5 stkcitron
  • 1 dlskyr*
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie- til stegning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I supper er blomkål ofte et langt større hit hos ungerne end i den kogte udgave. Og vi lover, at suppen ikke lugter af.. nå ja, prut! Vil du lave retten 100% vegetarisk, skal du undlade baconen og erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Fjern stokken og bladene fra blomkålet. Vask og del det i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Hak løg og hvidløg og svits i lidt olie, uden det tager farve. Tilsæt blomkål og svits videre et minuts tid. Tilsæt vand, kartofler og bouillonterninger og kog ca. 10-15 min., til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

2. Læg imens bacon, eller spegepølse skåret i tern, på en tør og kold pande. Tænd panden og lad den varme langsomt op. Svits nu bacon eller spegepølse og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

3. Hæld halvdelen af grøntsagsvandet fra i en skål og stil den til side. Hæld resten af vandet og grøntsagerne i en blender og blend, til suppen er helt glat. Tilsæt evt. lidt mere grøntsagsvand, hvis suppen er for tyk. Hæld den derefter tilbage i gryden og tilsæt fløde. Smag til med citron, salt og peber.

Tip

Vi har brugt et halvt blomkål til to voksne og to børn. Det svarer ca. til 400-500 gram. Men bruger du lidt mere eller mindre, gør det altså ikke noget!

Du kan sagtens erstatte madlavningsfløde med mælk, cremefine - eller fuldfed piskefløde, hvis der virkelig skal kræses! Bacon kan også erstattes af parmaskinke, serrano eller spegepølse i tern.

Husk i øvrigt aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg evt. et viskestykke over i stedet for låget. Hvis du ikke har en blender, kan du bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat som muligt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre