Blommekompot

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 6 stkblommer
  • 1 spskvand
  • 1 tskstødt kanel
  • 2 tskvanillesukker
  • 2 spskakaciehonning*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Blommekompot er super hurtig at lave og en mega god måde at få brugt de sidste blommer i frugtskålen, som måske er blevet lidt bløde og rynkede. Brug kompotten som tilbehør til alverdens retter. F.eks. en klassisk grydestegt kylling a la mormor. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Vask blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både og hæld dem i en gryde sammen med vand, kanel, vanillesukker og honning. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 20 minutter, eller til kompotten er kogt ud. Smag evt. til med lidt mere honning og kanel.

2. Server kompotten til det, du allerbedst kan lide, eller opbevar den i tætsluttende patentglas i køleskabet. Skold glassene med kogende vand, inden du fylder dem med kompotten.

3. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre