Bøf stroganoff med kartoffelmos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 100 grambacon i tern
  • 2 tskpaprika
  • 600 gramoksekød i strimler
  • 70 gramtomatpuré
  • 6 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Bøf stroganoff er en klassiker, der smager fantastisk. Her har vi smuglet lidt gulerødder i kartoffelmosen og udskiftet den fuldfede piskefløde med 8% madlavningsfløde. Opskriften er beregnet til to dage, og resterne serverer vi med fuldkornsris på dag to. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

2. Hak løget fint. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i tynde strimler. Rens og vask champignonerne og skær dem i skiver.

3. Skær baconen i tern og læg dem i en kold dyb pande eller gryde. Tænd for varmen og lad baconen stege under omrøring, til en del af fedtet er smeltet. Tilsæt løg og paprika og steg videre et par minutter.

4. Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og steg, til det har taget farve. Tilsæt nu tomatpure, vand, bouillon og champignon og lad det hele snurre under låg i ca. 15 minutter, eller til kødet er mørt.

5. Hæld vandet fra kartofler og gulerødder, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

6. Tilsæt til sidst rød peber og fløde til stroganoffen og varm op til kogepunktet. Server med den lækre kartoffel- gulerodsmos og lidt grønt på toppen (undlad grønt drys til børn under 3 år), hvis du har det på lager.

7. Velbekomme!

Tip

Vil du have en mere fedtfattig udgave, kan du blot bruge lidt mindre smør og udskifte madlavningsfløden med mælk. Husk at gemme resterne af stroganoffen til aftensmaden i morgen. Du kan også sagtens gemme mosen, hvis du har en rest tilovers. Ellers koger du blot en pose fuldkornsris som tilbehør dagen derpå.

Du kan sagtens bruge oksekød, som du køber færdigskåret i strimler, men det er ofte billigere at købe et par bøffer, som du kan skære selv. Og så får du også tit lidt mere mørt kød.

 
Tag resterne med til frokost

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre