Svensk pølseret: Den klassiske udgave med gnavergrønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 2 spskpaprika
  • 140 gramtomatpuré
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 dlmælk
  • 8 stkgrillpølser
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Svensk pølseret: Den klassiske udgave med gnavergrønt - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Vi kan takke Sverige for en hel del! EM-triumfen i 1992, to grand prix-sejre og ikke mindst svensk pølseret! Vi har lavet en helt klassisk udgave med paprika, pølser, kartofler og fløde. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resterne til nem aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 2 spskpaprika
  • 140 gramtomatpuré
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 dlmælk
  • 8 stkgrillpølser
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem herefter i mundrette bidder. Kog dem møre i saltet vand.

2. Hak løgene og svits dem i lidt olivenolie samme med paprika, til det har taget farve. Tilsæt tomatpuré, madlavningsfløde og hæld mælk i, til du har den ønskede konsistens.

3. Skær pølserne i mundrette bidder og tilsæt dem i sovsen. Lad det småsimre i fem minutters tid, til det hele er gennemvarmt.

4. Skræl imens gulerødder og skær dem og agurk i stave til gnavergrønt.

5. Tag halvdelen af sovsen fra, så du har til i morgen. Til allersidst vender du forsigtigt halvdelen af de kogte kartofler i sovsen og gemmer ligeledes den anden halvdel til i morgen.

6. Server den svenske pølseret med gnavergrønt og evt. noget grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære pølserne over. De kan også skrælle gulerødder og skære gnavergrønt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre