Boller i karry á la ristaffel - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 2 stkæg
  • 2 tsksalt
  • 800 gramhakket svinekød
  • 80 gramrasp
  • 1 stkæble
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 50 grampeanuts
  • 20 gramkokosmel
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1.5 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Boller i karry á la ristaffel - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Boller i karry er en af vores (ungers) absolutte yndlingsretter! Her har vi lavet en udgave med gulerødder, som vi serverer med en masse lækker topping - lidt á la ristaffel. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til i morgen.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 2 stkæg
  • 2 tsksalt
  • 800 gramhakket svinekød
  • 80 gramrasp
  • 1 stkæble
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 50 grampeanuts
  • 20 gramkokosmel
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1.5 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge. Skræl gulerødder og løg og skær dem i mindre stykker. Hak gulerødder, løg, æg og salt i en minihakker.

2. Rør blandingen sammen med kød og rasp og peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.

3. Skær imens skyllet æble og peberfrugt i små tern og kom dem, peanuts og kokosmel i små skåle.

4. Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt madlavningsfløde til kogevandet. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

5. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æble, peberfrugt, peanuts og kokosmel efter smag. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æble og peberfrugt i tern. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre