Boller i karry med æbler og kokos

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børnn )

  • Boller
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 200 gramgulerødder*
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 4 spskhvedemel
  • 2 tsktørret timian
  • 2 dlkokosmælk
  •  fuldkornsris
  •  peber
  • Karrysauce
  • 50 gramsmør
  • 6 spskhvedemel
  •  kogevand
  • 2 dlkokosmælk
  •  karry
  • 2 stkæbler
  •  rosiner*
  •  kokosmel
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Boller i karry er en familiefavorit hos rigtig mange og et sikkert hit hos ungerne. Her har vi lavet klassikeren i en anderledes udgave med kokosmælk, gulerødder og rosiner, æbler og kokosmel som topping. Retten er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Boller

1. Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne i en stor gryde. Hak løgene fint, skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern.

2. Rør kød, salt, æg, mel, løg, gulerødder, timian, kokosmælk og lidt friskkværnet peber sammen i en skål. Når vandet koger, former du små boller af farsen med en ske og håndfladen. Læg bollerne forsigtigt i vandet og lad det simre, indtil bollerne flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum urenheder af undervejs med en ske. Kog evt. en lille prøvebolle, så du er sikker på, at smagen er, som du vil have den.

3. Tag bollerne op - brug f.eks. en hulske - og læg dem i en skål. Vær forsigtig, så de ikke går i stykker. Hæld kogevandet over i en anden skål og sæt risene til at koge efter anvisningen på pakken.

Karrysauce

4. Smelt nu smørret i gryden, du har brugt til at koge bollerne i, og tilsæt herefter melet og pisk det bedste, du har lært. Tilsæt lidt kogevand og pisk igen. Forsæt indtil der ikke er mere kogevand tilbage, eller du synes, at saucen er så tyk eller tynd, som den skal være. Husk, at alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Tilsæt kokosmælk og rør godt. Rør lidt karry ud i en kop med vand og tilsæt det lidt efter lidt, mens du smager til løbende, så karryen bliver så stærk - eller mild - som du ønsker.

5. Smag saucen til med salt og peber - og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes. Læg bollerne tilbage i gryden og varm op igen. Skyl æblerne og skær dem i fine tern og brug dem som topping sammen med rosiner og kokosmel og server hele molevitten med dampende varme ris.

6. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre