Dejlig boller i karry med smuglergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 0.25 stkblomkål
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 0.5 stksquash
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 1 stkæble
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Dejlig boller i karry med smuglergrønt - til to dage

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Tro det eller lad være: Der er både blomkål, squash og gulerødder i denne udgave af familiefavoritten boller i karry. Og selv vores ungers grøntsagsskeptiske fætter spiser dem med største fornøjelse! Opskriften er beregnet til to dage. Prøv også vores klassisk opskrift på boller i karry. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 0.25 stkblomkål
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 0.5 stksquash
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 1 stkæble
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand til at koge sammen med bouillonterningerne. Skyl blomkålet, fjern stokken og del det i buketter. Blend buketterne helt fint sammen med løgene i en minihakker eller foodprocessor. Skræl gulerødderne, vask squashen og riv begge dele fint på et rivejern.

2. Rør kød, salt, æg, mel, mælk, løg, blomkål, gulerødder, squash og lidt friskkværnet peber sammen i en skål. Når vandet koger, former du små boller med en ske og håndfladen. Læg dem forsigtigt i vandet og lad det simre, indtil bollerne flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle, så du er sikker på, at smagen er, som du vil have den.

3. Tag bollerne op og læg dem i en skål. Tilsæt madlavningsfløde. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Der bliver meget sovs, og hvis du synes, at den er for tynd, rører du bare lidt mere majsstivelse ud i vand og tilsætter det lidt efter lidt. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

4. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele! Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lidt æble på toppen. Er I ekstra modige, kan du blende lidt mere blomkål helt fint og blande det sammen med risene!

5. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens erstatte svinekødet med f.eks. hakket kyllingekød. Og har du ekstra tid tilovers, kan du lave en opbagt sovs. Til to voksne og to børn smeltes 50 gram smør i en gryde. Tilsæt 4 spsk. mel og rør kraftigt. Tilsæt herefter kogevandet lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens og smag til med karry rørt ud i vand, salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre