Bolognese med smuglerspidskål - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 spskpaprika
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 spskrød pesto
  • 1 spsktørret oregano
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 2 dlvand
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 3 stktomater
  • 70 gramoliven
  • 50 gramrevet parmesan eller anden ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bolognese med smuglerspidskål - til to dage

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Her får du opskriften på en fantastisk variation af de fleste børnefamiliers favorit: Spaghetti bolognese. I denne udgave har vi smuglet spidskål i kødsaucen, og snitter du det helt fint, opdager ungerne det aldrig! Og så har vi serveret tomatsalat som tilbehør. Husk at gemme halvdelen til i morgen, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 spskpaprika
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 spskrød pesto
  • 1 spsktørret oregano
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 2 dlvand
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 3 stktomater
  • 70 gramoliven
  • 50 gramrevet parmesan eller anden ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl spidskålet grundigt, fjern stokken og hak kålet groft. Giv det en ordentlig tur i en foodprocessor eller minihakker, til det er helt finthakket. Har du ikke et apparat, du kan sætte strøm til, kan du også sagtens skære spidskålet fint med en skarp kniv. Pas på fingrene!

2. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie et par minutter. Tilsæt de revne gulerødder, spidskål og paprika og svits yderligere et par minutter. Tilsæt herefter kødet og lad det få farve. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, pesto, tørret oregano og vand og lad det simre i 15 minutter eller mere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.

3. Kog pastaen i rigeligt med saltet vand - husk at lave dobbeltportion, så du har til i morgen. Lav imens salaten.

4. Skyl og skær tomaterne i skiver. Hak basilikummen fint og drys det oven på tomaterne sammen med oliven og 1/3 af parmesanosten.

5. Server pastaen med bolognese og revet parmesan på toppen og tomatsalaten som tilbehør.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at lave salaten, men lad en voksen om at skære tomater og hakke basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre