Lækreste vegetarlasagne

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stksquash
  • 400 gramfrossen spinat*
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 5 dlmornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkrød peberfrugt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De fleste børn elsker lasagne - og de fleste børn vil slet ikke opdage, at denne lasagne er spækket med grøntsager og ingen kød.. Hæhæ..! Og hvorfor? Jo, den smager super godt, så nemt er det! Husk i øvrigt at gemme halvdelen til i morgen, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl champignonerne og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødderne, skyl squashen og riv begge dele på den grove side af et rivejern - eller giv dem en snurretur i en foodprocessor.

3. Steg nu løget i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt champignon, squash og gulerødder og steg videre et par minutter. Tilsæt herefter spinaten og steg under omrøring, til bladene er faldet sammen.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano og lad det hele simre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.

5. Fordel grøntsagsblandingen og mornaysaucen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel mozzarellaen på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden.

6. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med skyllet agurk og peberfrugt som gnavergrønt. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignoner. De kan også rive squash og gulerødder.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre