Braiserede svinekæber med kartofler og rodfrugter - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 300 gramfrisk rødbede
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramsvinekæber
  • 2 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 4 stklaurbærblad
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 gramfriskost med urter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Braiserede svinekæber med kartofler og rodfrugter - til to dage

I samarbejde med

Braiserede svinekæber er noget af det møreste og lækreste kød, du kan forestille dig. Vi lader det simre med masser af rodfrugter. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller pulled pork sandwich i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 300 gramfrisk rødbede
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramsvinekæber
  • 2 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 4 stklaurbærblad
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 gramfriskost med urter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skræl kartofler, rødbeder og gulerødder og skær dem ud i mindre stykker.

2. Skær løgene i tern og hak hvidløgene fint. Steg løg, hvidløg og svinekæber i lidt olivenolie i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, timian, laurbærblade og lad kødet blive brunet godt af.

3. Tilsæt kartofler, rødbeder, gulerødder, vand og smuldret bouillon. Stil gryden i ovnen med låg på og lad retten simre i ca. halvanden time. Du kan også hælde det hele i en stegeso med låg eller et fad og dække det med alufolie.

4. Tag gryden ud af ovnen (pas på, den er varm!), tilsæt flødeost og smag til med salt og peber.

5. Server gryderetten i dybe tallerkner. Husk at gemme halvdelen til aftensmad i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler i stykker og rodfrugter i mindre stykker.

Ekstra smag: Hvis du vil peppe smagen lidt op, så tilsæt lidt ekstra krydderier. F.eks. karry, oregano eller timian.


Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre