Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker burger - helt uden kød. Her har vi lavet bøffer af kidneybønner og lagt dem sammen med spidskål, tomat, agurk og en simpel dressing af creme fraiche, mayonnaise og basilikum serveret i en fuldkornsburgerbolle. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 grampommes frites
- 1 dåsekidneybønner
- 1 stkrødløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskpaprika
- 60 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 0.5 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 stkspidskål
- 2 stktomater
- 0.5 stkagurk
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 2 spskmayonnaise
- 1 pottefrisk basilikum
- 4 stkfuldkornsburgerboller
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tilbered fritterne efter anvisningen på posen.2
Kom kidneybønnerne i en si og overhæld dem med vand. Pil skrællen af rødløg og hvidløg og skær begge dele i grove tern.3
Kom kidneybønner, rødløg, hvidløg, paprika, havregryn, æg og bouillon i en blender og blend det sammen til en fast masse. Lad farsen trække i ca. 5 min.4
Imens farsen trækker: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Vend spidskålen sammen med lidt olivenolie, salt og peber.5
Varm en pande op med raps- eller olivenolie. Brug en spiseske til at komme farsen på panden i den størrelse, du foretrækker dine bøffer. Steg bøfferne til de har en fast konsistens og gylden overflade på begge sider.6
Skyl tomaterne og agurken og skær dem i skiver.7
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen med friskhakket basilikum, salt og peber.8
Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.9
Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen burger med sprøde fritter som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre basilikumdressingen sammen.
Ekstra smag: Server med husets yndlingsdyppelse.