Burger med vegetarbøffer. Hertil fritter og basilikumdressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 grampommes frites
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskpaprika
  • 60 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker burger - helt uden kød. Her har vi lavet bøffer af kidneybønner og lagt dem sammen med spidskål, tomat, agurk og en simpel dressing af creme fraiche, mayonnaise og basilikum serveret i en fuldkornsburgerbolle. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tilbered fritterne efter anvisningen på posen.

2. Kom kidneybønnerne i en si og overhæld dem med vand. Pil skrællen af rødløg og hvidløg og skær begge dele i grove tern.

3. Kom kidneybønner, rødløg, hvidløg, paprika, havregryn, æg og bouillon i en blender og blend det sammen til en fast masse. Lad farsen trække i ca. 5 min.

4. Imens farsen trækker: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Vend spidskålen sammen med lidt olivenolie, salt og peber.

5. Varm en pande op med raps- eller olivenolie. Brug en spiseske til at komme farsen på panden i den størrelse, du foretrækker dine bøffer. Steg bøfferne til de har en fast konsistens og gylden overflade på begge sider.

6. Skyl tomaterne og agurken og skær dem i skiver.

7. Rør creme fraiche og mayonnaise sammen med friskhakket basilikum, salt og peber.

8. Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.

9. Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen burger med sprøde fritter som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre basilikumdressingen sammen. Ekstra smag: Server med husets yndlingsdyppelse.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre