Chicken masala med naanbrød - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1.5 dlgræsk yoghurt
  • 3 tskspidskommen
  • 1 tskkarry
  • 1 stkpaprika
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkcitron
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 stkløg
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 stknaanbrød
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Chicken masala med naanbrød - til to dage

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Det indiske køkken er super lækkert - og ret børnevenligt, hvis du lige holder lidt igen med chilibøtten! Chicken masala er en af kronjuvelerne, og her har vi lavet vores egen hurtige udgave med lækkert naanbrød til. Opskriften er til to dage, så du f.eks. kan bruge resterne i lune wraps dagen efter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1.5 dlgræsk yoghurt
  • 3 tskspidskommen
  • 1 tskkarry
  • 1 stkpaprika
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkcitron
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 stkløg
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 stknaanbrød
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Bland græsk yoghurt, 2/3 af spidskommen, halvdelen af karryen, halvdelen af paprikaen, salt, saften fra citronen og presset hvidløg sammen i en skål. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og prik dem derefter fem-seks gange med en gaffel - så kan marinaden bedre trænge ind i kødet. Skær fileterne i grove tern og bland dem godt med marinaden. Lad kødet stå i ca. 10 minutter, mens du forbereder resten af retten.

3. Hak løg fint og steg det et par minutter i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt herefter 1/3 af spidskommen, halvdelen af karryen, halvdelen af paprikaen og kanel og steg videre et par minutter. Tilsæt herefter hakkede tomater, tomatpuré, vand og bouillon og lad saucen simre i ca. 10 minutter.

4. Imens hælder du kylling og marinade op i et fad beklædt med bagepapir og bager det i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Hæld derefter kylling og marinade i saucen og smag til med salt og peber og evt. lidt flere krydderier.

5. Server med lunt naanbrød og evt. en klat græsk yoghurt eller skyr og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

Tip

Selvom der normalt hører koriander til retten og mange voksne (inklusive os hos Mambeno) synes, det smager fantastisk, så mener de fleste unger, at koriander smager som at drikke direkte fra shampoflasken i badet. Så er du vild med koriander, så køb det endelig - men lad lige ungerne smage, før du lader det regne med krydderurter på deres tallerken :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre