Con carne med grøntsager, ris og tortillas - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1.5 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 100 gramtortillachips
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Con carne med grøntsager, ris og tortillas - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Denne con carne har masser af smag fra spidskommen og tørrede koriander. Vi serverer retten med ris, creme fraiche og tortillachips. Du kan lave dem selv eller bruge dem fra pose. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af con carnen til i morgen, hvor der blot skal koges ekstra ris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1.5 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 100 gramtortillachips
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skyl squashen. Riv begge dele på den fine side af et rivejern.

3. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt peberfrugt, gulerødder og squash og steg videre til det er faldet lidt sammen.

4. Tilsæt kødet og svits til det har taget farve. Tilsæt spidskommen, tørrede koriander og kanel og steg videre et par minutter, til kødet er brunet godt af.

5. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterning. Skru ned for varmen og lad con carnen simre i 10 min. - gerne mere, hvis du har tid.

6. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere spidskommen. Server med ris, tortillachips, cremefraiche og evt. lidt grønt på toppen.

7. Du kan nemt lave tortillachips selv. Klip tortillapandekager i trekanter, vend dem med lidt olie, salt og ønsket krydderi og bag dem sprøde i ovnen i 5-10 min. ved 185 grader varmluft. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og rive dem på rivejernet. De kan også skære peberfrugten i tern.

Ekstra smag: Top med frisk eller tørret chili.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre