Chili con carne med auberginer, ris og tortillas - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkaubergine
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stksquash
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1.5 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  • 100 gramtortillachips
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  tørret chili
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Chili con carne smager mega godt og har masser af smag fra spidskommen og tørrede koriander. Vi serverer retten med ris, creme fraiche og tortillachips. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af ris og kød til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl auberginen og skær den i små tern. Skræl gulerødderne og skyl squashen. Riv begge dele på den fine side af et rivejern.

3. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde, til det er brunet af. Tilsæt auberginer, gulerødder og squash og steg videre til det er faldet lidt sammen.

4. Tilsæt kødet og svits til det har taget farve. Tilsæt spidskommen, tørrede koriander og kanel og steg videre et par minutter, til kødet er brunet godt af.

5. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterning. Skru ned for varmen og lad con carnen simre i 10 min. - gerne mere, hvis du har tid.

6. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere spidskommen. Server med ris, tortillachips, cremefraiche og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og rive dem på rivejernet. De kan også skære auberginen i tern.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre