Chili con carne med ris og topping - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 bundtbladselleri
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 140 gramløse majs
  • 50 gramjalapenos i skiver
  • 1.5 dlfraiche 5%
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Chili con carne med ris og topping - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Lad dig ikke skræmme af ingredienslisten. Opskriften tager slet ikke så lang tid at lave, og con carnen smager mega godt. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller lækre wraps i morgen.God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 bundtbladselleri
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 spskspidskommen
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 140 gramløse majs
  • 50 gramjalapenos i skiver
  • 1.5 dlfraiche 5%
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl bladselleri og skær top og bund af. Skær stænglerne i tynde ringe.

3. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt bladselleri og steg videre til det hele er faldet lidt sammen.

4. Tilsæt kødet og svits til det har taget farve. Tilsæt spidskommen, tørrede koriander og kanel og steg videre et par minutter til kødet er brunet godt af.

5. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterning. Skru ned for varmen og lad con carnen simre i 10 min. - gerne mere, hvis du har tid.

6. Skyl peberfrugterne og skær dem i tern.

7. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere spidskommen. Server med ris, peberfrugt, majs, jalapenos, creme fraiche og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten i tern og anrette majs i en lille skål.

Ekstra smag: Top med frisk eller tørret chili.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre