Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lad dig ikke skræmme af ingredienslisten. Opskriften tager slet ikke så lang tid at lave, og con carnen smager mega godt. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller lækre wraps i morgen.God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 1 bundtbladselleri
- 800 gramhakket oksekød
- 2 spskspidskommen
- 1 spskstødt koriander
- 0.25 spskstødt kanel
- 140 gramtomatpuré
- 1 dåsehakkede tomater
- 3 dlvand
- 2 dåsekidneybønner
- 1 terningoksebouillon
- 1 stkrød peberfrugt
- 140 gramløse majs
- 50 gramjalapenos i skiver
- 1.5 dlfraiche 5%
- peber
- salt
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løg og hvidløg fint. Skyl bladselleri og skær top og bund af. Skær stænglerne i tynde ringe.3
Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt bladselleri og steg videre til det hele er faldet lidt sammen.4
Tilsæt kødet og svits til det har taget farve. Tilsæt spidskommen, tørrede koriander og kanel og steg videre et par minutter til kødet er brunet godt af.5
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterning. Skru ned for varmen og lad con carnen simre i 10 min. - gerne mere, hvis du har tid.6
Skyl peberfrugterne og skær dem i tern.7
Smag til med salt, peber og evt. lidt mere spidskommen. Server med ris, peberfrugt, majs, jalapenos, creme fraiche og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten i tern og anrette majs i en lille skål.
Ekstra smag: Top med frisk eller tørret chili.