Cordon bleu af kylling - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Cordon bleu
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 1 kuglemozzarella
  • 4 skivekogt skinke
  • 750 gramkyllingefilet
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  kødnåle eller tandstikker
  • Aspargessalat
  • 1 bundtgrønne asparges
  •  salat efter eget valg
  • 6 stkradiser
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 stkcitron
  •  olivenolie
  •  sød chilisauce
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cordon bleu af kylling - til to dage

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Cordon bleu er super lækkert! Ofte lavet af paneret kalvekød, men vi har skiftet kalven ud med kylling og droppet paneringen for at få en lidt mere fedtfattig udgave. Men fyldet er der selvfølgelig ikke lavet om på: Skinke og ost. Retten er beregnet til to dage. Resten af kyllingen bruges i lækre rispapirruller dagen derpå.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Cordon bleu
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 1 kuglemozzarella
  • 4 skivekogt skinke
  • 750 gramkyllingefilet
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  kødnåle eller tandstikker
  • Aspargessalat
  • 1 bundtgrønne asparges
  •  salat efter eget valg
  • 6 stkradiser
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 stkcitron
  •  olivenolie
  •  sød chilisauce

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Skær mozzarellaen ud i bjælker og rul et stykke skinke stramt omkring. Skær en lomme i halvdelen af kyllingefileterne, krydr dem indvendigt med salt og peber og drys med lidt oregano. Resten skal blot steges uden fyld, da de skal bruges til rispapirruller i morgen.

3. Læg en skinke- og mozzarellarulle i hver lomme og luk med kødnåle, tandstikker eller lidt kødsnor. Krydr også fileterne udvendigt med salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Brun kyllingefileterne af på begge sider i lidt olivenolie på en pande. De skal blot lige ha' fået farve.

4. Stil fileterne i ovnen - enten liggende på panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen - eller i et ovnfast fad. Steg fileterne i ca. 10-15 minutter, til de er gennemstegte. Så sparer du tid i køkkenet. Er vejret til det, kan du også give dem en tur på grillen.

5. Lav imens en hurtig salat. Knæk bunden af aspargesene - de knækker helt selv lige der, hvor de skal. Det er super smart tænkt - vi er fans af asparges! Blancher dem i spilkogende vand i ca. 30 sekunder - pas på ikke at give dem for meget, så de bliver bløde. Overhæld dem straks med koldt vand og skær dem i mundrette bidder på skrå.

6. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Vask radiserne og skær dem i skiver. Vend salat, radiser, asparges og salatost sammen med lidt olivenolie og citronsaft - efter smag og behag.

7. Del de lækre cordon bleuer, så der er et pænt stykke til hver. Server med fuldkornspasta, sød chilisauce eller ketchup og aspargessalat. Velbekomme!

Tip

Gem resterne af cordon bleuerne til aftensmaden i morgen, hvor de f.eks. kan bruges som fyld i lækre rispapirruller med thaidip.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre