Dinoben med bagt kartoffel

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 kilosvineribben
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskeddike
  • 1 spskakaciehonning*
  • 0.5 spskallroundkrydderi
  • 4 stkbagekartofler
  • 0.5 stkagurk
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De ben, du kan købe i supermarkedet, smager godt og er helt fine, når det skal gå stærkt. Men har du tid til overs, så prøv at lave dine egne. Det er slet ikke svært, og så slipper du for alskens tilsætningsstoffer med navne, du alligevel ikke kan udtale..!

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller fyr op under grillen, hvis solen skinner!

2. Læg de rå svineribben i en stor gryde og hæld vand på, så det dækker. Lad ribbenene koge i 15-20 minutter og fjern evt. urenheder med en ske undervejs. Tag ribbenene op og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, hvis du steger dem i ovnen eller på et spækbræt, hvis du griller dem.

3. Imens benene koger, presser du hvidløget og rører det sammen med ketchup, farin, eddike, honning og krydderi i en gryde. Lad marinaden simre under omrøring i fem minutter. Smag evt. til med mere af det, du nu synes mangler. Lad marinaden køle lidt af.

4. Vask og skrub kartoflerne grundigt og prik dem fem gange hver med en gaffel. Læg kartoflerne på en tallerken og giv dem 10-15 minutter i mikroovnen på fuld effekt. Vend dem og giv dem 10-15 minutter på den anden side - også ved fuld effekt. Husk at mikroovne og kartofler er meget forskellige. Hold derfor øje med kartoflerne undervejs og stik i dem med en gaffel for at mærke, om de er bløde og gennembagte hele vejen igennem. Hvis ikke, giver du dem bare lidt mere. Husk, at tilberedningstiden bliver længere, jo flere kartofler du laver ad gangen. Du kan også bage kartoflerne i en alm. ovn i ca. 60 min. ved 200 grader varmluft.

5. Smør ribbenene godt ind i marinaden og grill dem eller steg dem i ovnen i ca. 25 minutter til de har fået lidt farve. Hvis du ikke har brugt al marinaden, kan du smøre det sidste på, når benene er lige ved at være færdige.

6. Skær agurken i stave som gnavergrønt og server sammen med de gode ben, lidt dressing som dip og bagt kartoffel, evt. med en klat smør i midten. Husk rigeligt med våde vaskeklude! Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre