Durum med shawarma

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Shawarma
  • 3 tskspidskommen- stødt
  • 2 tsktørrede koriander
  • 500 gramstegt lamme- eller oksekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskolivenolie
  • 1/2 tsksalt
  • 1/2 stkcitron
  • Tilbehør
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkløg- f.eks. rødløg
  • 1 pottepurløg
  • 2 dlskyr eller yoghurt naturel
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 8 stkfladbrød eller tortillas
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Durum med shawarma

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Durumruller med shawarma smager fantastisk! Og de er overhovedet ikke svære at lave selv. Du kan f.eks. bruge en rest stegt lamme- eller oksekød. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Shawarma
  • 3 tskspidskommen- stødt
  • 2 tsktørrede koriander
  • 500 gramstegt lamme- eller oksekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskolivenolie
  • 1/2 tsksalt
  • 1/2 stkcitron
  • Tilbehør
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkløg- f.eks. rødløg
  • 1 pottepurløg
  • 2 dlskyr eller yoghurt naturel
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 8 stkfladbrød eller tortillas
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Rist spidskommen og koriander på en tør pande, til det dufter dejligt. Lad krydderierne køle lidt af, mens du ordner kødet.

2. Snit kødet helt fint. Har du en foodprocessor, er det perfekt. Så lader du dyret med det tyndeste snitteagregat, der følger med, og kører kødet igennem. Husk, at du ikke skal bruge kniven til foodprocessoren, men en af de runde metalplader med snittefunktion. Har du ikke en foodprocessor svinger du blot din største og bedste kniv og skærer kødet i så tynde strimler som muligt.

3. Bland krydderierne sammen med kødet, presset hvidløg, olivenolie og lidt salt og citronsaft i en frysepose. Masser nu krydderiblandingen godt ind i kødet og lad det lynmarinere, mens du fikser grøntsager og dressing.

4. Snit salaten helt fint. Skyl tomater og agurk og skær dem i skiver. Skær løget i fine ringe.

5. Skyl purløget og hak det fint - det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Bland purløg godt sammen med skyr eller yoghurt naturel og akaciehonning og krydr med salt og peber. Du kan evt. tilsætte lidt presset hvidløg, hvis I er glade for den slags i familien :o)

6. Steg nu kødet på en varm pande uden olie - der er nok olie i krydderiblandingen. Kødet skal være gennemvarmt og ha' fået lidt stegeskorpe. Lun fladbrødene og stil alle ingredienser på bordet i små skåle. Lad familien sammensætte deres helt egen yndlingsshawarma! Velbekomme :o)

Tip

Har du ikke lige tid til at bage dine egne fladbrød, kan du sagtens bare nappe en pakke tortillas i supermarkedet. Men vælg dem med fuldkorn. De er sundest og smager rigtig godt. Har du i øvrigt skyr eller yoghurt naturel tilovers, smager det rigtig godt som morgen- eller mellemmåltid med vores lækre rugbrødsknas på toppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre