Empanadas med tun. Hertil gnavergrønt.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 dåsetun i olie
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 70 gramtomatpuré
  • 800 grampizzadej
  • 1 stkæg
  • 1 stkagurk
  • 250 gramgulerødder
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Empanadas med tun. Hertil gnavergrønt.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Empanadas er det spanske svar på pirogger. Her har vi lavet dem af færdiglavet pizzadej og fyldt dem med tun, peberfrugt, løg, hvidløg, oregano, spidskommen, paprika og tomatpuré. De er super lækre og også gode i madpakken dagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 dåsetun i olie
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 70 gramtomatpuré
  • 800 grampizzadej
  • 1 stkæg
  • 1 stkagurk
  • 250 gramgulerødder
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl peberfrugten, fjerne kernehuset og skær kødet i små tern.

3. Varm en pande op med en god sjat olivenolie og svits løg, hvidløg, paprika og spidskommen. Tilsæt peberfugt, drænet tun, oregano og tomatpuré og lad det stege under omrøring i ca. 5 min.

4. Skær hver pizzadej i fire stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel tunblandingen på den ene halvdel af hvert dejstykke - uden at det kommer helt ud til kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet og tryk kanterne godt sammen med en gaffel.

5. Pensl empanadasne med pisket æg på toppen og drys med lidt oregano. Bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er flot gyldne.

6. Imens empanadasne bager: Skyl agurken, skræl gulerødderne og skær begge dele i stave.

7. Server de varme empanadas med gnavegrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg - og dufte til krydderierne!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.