Engelsk bøf med bløde løg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 4 stkbøffer
  • 2 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 300 gramgulerødder
  •  agurkesalat
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Engelsk bøf med bløde løg

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Engelsk bøf er en klassiker! Vi er egentlig lidt usikre på, hvad den har med England at gøre, for vi har kun spist den i Danmark. Men her smager den til gengæld også forrygende. Egentlig er engelsk bøf skåret af oksefilet, men du kan bruge lige det stykke kød, du har lyst til. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 4 stkbøffer
  • 2 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 300 gramgulerødder
  •  agurkesalat
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Vask eller skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt. Afhængigt af størrelsen på kartoflerne, skal de koge 10-20 min. Prik i dem med en gaffel. Når de føles lige nøjagtigt møre og slipper gaflen, er de færdige. Hæld vandet fra kartoflerne i en beholder - det skal bruges til sovsen!

2. Skær løgene i skiver. Steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme. De skal have lidt tid, før de falder sammen, tager farve og bliver lækre og bløde - så sæt dem over fra begyndelsen. Krydr evt. med salt og peber og lidt honning.

3. Krydr imens bøfferne med salt og peber og steg dem i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de er, som du bedst kan lide dem - husk ikke at gøre panden ren! Lad bøfferne trække utildækket på en tallerken eller et spækbræt.

4. Hæld nu mælk og kartoffelvand på panden sammen med en bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dit barndomshjem. Smag til med salt og peber, lidt honning og evt. citron.

5. Skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt. Server sammen med de saftige bøffer, toppet med bløde løg og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager, samt sovs, kartofler og agurkesalat som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Vi har lavet sovsen (det er den klassiske brune udgave, så der er tale om sovs og ikke sauce!) med mælk - men har du lyst til at slå håret ud og vifte med ørerne, så kan du udskifte lidt eller al mælken med madlavningsfløde eller - gisp - piskefløde!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre