Engelsk julemiddag med kalkun og yorkshire

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkalkunbryst
  • 125 grambacon i skiver
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 dlkoldt vand
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 600 gramkartofler
  • 400 gramgulerødder*
  • 500 gramrosenkål
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  maizena
  •  yorkshire
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en lækker traditionel engelsk julemiddag med kalkun - og så de lækre yorkshire, som minder meget om en klassisk dansk vandbakkelse. Yorkshire er ikke en del af opskriften, men har du lyst til at lave dem, skal du blot klikke på den lille kokkehue i ingredienslisten og tilføje opskriften til indkøbslisten. Kan du ikke finde kalkun, så brug kyllingebryst. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

2. Beklæd kalkunbrystet med baconskiver, så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende bacon ind under kødet.

3. Læg kalkunkødet i et ovnfast fad sammen med skrællet løg og hvidløg skåret i grove stykker. Hæld vand i bunden sammen med timian. Sæt kalkunen i ovnen 35-45 minutter - alt efter tykkelse. Lav imens de andre ting klar.

4. Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre.

5. Skræl imens gulerødderne og skær dem i stave. Vask rosenkålene grundigt og kog begge dele møre, men endelig ikke udkogte - i ca. 10-15 minutter.

6. Når kalkunen er færdig, hældes væden fra fadet op i en gryde. Bring den i kog og tilsæt smuldret hønsebouillon. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt Maizena rørt ud i en kop.

7. Server den saftige kalkun med kartofler, sauce, grøntsager og lune yorkshire.

8. Mums, glædelig jul - og velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at beklæde kalkunen med bacon. De kan også vaske rosenkålene, skrælle gulerødder og røre i saucen.

Ønsker du en mere fedtfattig udgave, kan du erstatte bacon med parmaskinke - og madlavningsfløde med mælk.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre