Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Lækre falafler serveret med couscous og toppet med en krydret tomatsauce med rodfrugter, ristede mandler, abrikoser og persille. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramNaturli falafelfars
- 200 gramcouscous
- 4 dlkogende vand
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 2 stkpersillerod
- 2 stkpastinak
- 60 gramtørrede abrikoser
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.25 spskspidskommen
- 100 grammandler
- 1 pottepersille
- stødt kanel
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Form små falafler med en ske dyppet i vand og steg falaflerne på en pande med rigeligt olie.2
Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil serveringen.3
Skræl løg, hvidløg og rodfrugter. Skær begge dele i mindre tern. Skær abrikoserne i mindre stykker. Steg det hele i en gryde med olivenolie.4
Når løgsmagen er væk, tilsætter du hakkede tomater, smuldret bouillon, spidskommen og en knivspids kanelpulver efter smag. Lad det simre og smag til med salt og peber - måske lidt mere kanel eller spidskommen.5
Rist mandlerne på en tør pande til de er lysebrune. Lad dem køle af på en tallerken og hak dem groft. Hak persillen fint. Anret begge dele i små skåle.6
Server falaflerne med couscous og krydret rodfrugtsauce og top med persille og hakkede mandler.Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle rodfrugterne. De kan også hakke persille og mandler.